© Darius Petrulaitis / +37069999161, darius@petrulaitis.lt
Visuomeninis interjeras
THE V GOLF CLUB
Autorius(-iai): Vidmantas Kančiauskas, Natalija Baran, Taura Šerkšnaitė, Vilius Bružas. UAB PONAMA
Plotas: 760 kv. m
Adresas: Ežeraičių g., Vilnius
Prieš rekonstrukciją golfo klubo pastatas buvo tradicinės lietuviškos medinės architektūros. Užsakovo pageidavimu statinys turėjo būti rekonstruotas į pilnavertį golfo klubo pastatą su naujomis registratūros, parduotuvės, persirengimo patalpų, restorano ir pagalbinėmis patalpomis. Papildant pastatą naujomis funkcijomis, pagrindinis siekis buvo atrasti ryšį ir harmoniją su jį supančia aplinka. Siekiant pabrėžti aplink objektą esančios aplinkos natūralų grožį, buvo pasirinkta horizontali pastato kompozicija. Aiškių linijų, išilginės proporcijos statinys lyg išauga iš golfo lauko žolės. Pagrindinis dėmesys yra nukreiptas į didžiulius vitrininius langus, pro kuriuos matosi banguotos kalvos, natūralūs ežerai. Gamta tampa interjero dalimi. Fasadų ir interjero apdailai panaudotų medžiagų tikslas – išryškinti pastato formos paprastumą. Betonas, kietmedžio dailylentės, stiklas, skelto granito trinkelės siejasi su natūraliai grubia medžiagų estetika. Lauko granito trinkelių grindinys įeina į pastato vidų, fasadų išorės ir vidaus sienos turi tų pačių motyvų. Neapdirbta betoninė lauko sienos faktūra atsikartoja interjere ant grindų. Tokiu būdu naikinama riba tarp vidaus ir išorės.
Before the reconstruction, traditional Lithuanian wooden architecture dominated the style of this golf club. At the request of the client, the building had to be reconstructed into a full-fledged golf club building with a new reception, a shop, changing rooms, a restaurant and ancillary facilities. By adding new functions to the building, the main goal was to find the connection and harmony with the surrounding environment. In order to emphasize the natural beauty of the environment surrounding the object, the horizontal composition of the building was chosen. The structure of the clear lines, the longitudinal proportion naturally arises from the golf field grass. Large showcase windows overlooking the rolling hills and natural lakes are at the center of interior’s attention. Nature becomes part of the interior. The purpose of the materials used in facades and interior decor is to highlight the simplicity of the shape of the building. Concrete, hardwood sawdust, glass, granite tiles are associated with naturally rough material aesthetics. Outdoor granite stone paving tiles naturally gets inside the building, the exterior and interior walls of the facade have the same motifs. An unprocessed concrete outdoor texture is recaptured in the interior on the floor, blurring the line between the inside and the outside.
42balsų
Balsuoti
Visi dalyviai Konkurso reglamentas
Konkurso komisijos nariai

Dizainerė Asha Sairam, architektūros studija „Studio Lotus“, Indija

Architektas Julien Woycinkiewicz, studija „Woycinkiewicz + Héron“, Prancūzija

Dizainerė Priya Jindal, architektūros studija „Studio Lotus“, Indija

Interjero ir objektų dizaineris Edward van Vliet, „Studio Edward van Vliet“, Olandija

Vittorio Peretto, kraštovaizdžio architektas, studija „Hortensia", Italija

dailininkė Nomeda Marčėnaitė

Ilze Rukšāne, kraštovaizdžio architektė, erdvių ir miestų projektuotoja. Privačių bei viešųjų erdvių ateljė ALPS partnerė, Latvija
Generalinis rėmėjas

Rėmėjai





Partneriai


Informaciniai partneriai